Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Job-blad
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Voorstelling boek

Brosella folk & jazz, 1977- 2016

door Henri Vandenberghe, Valérie Paelinck en Lillo Chiarenza
uitgeverij Queen II, ISBN 978 -2-930719-29-0
Wettel. Depot D/2016 13.146/1


Halfweg de jaren zeventig was het voor Henri Vandenberghe (woont in de Onze-Lieve-Vrouwestraat te Grimbergen) een hele uitdaging toen de Stad Brussel hem vroeg om ”iets” te organiseren in het Groentheater. Het werd een mooie geschiedenis van 40 jaar Vriendschap, Vrijgevigheid en Vrijwillige inzet. Brosella werd een festival dat solidariteit, samenhorigheid, samenwerking en tolerantie hoog in het vaandel draagt. En ook een voorbeeld van hoe de wijsheid van sommigen en de kracht van andere vrienden een trouw publiek mee naar schoonheid heeft geleid.
Prins Laurant en Henri Vandenberghe foto Geert Currinckx

Dit boek is ontstaan tijdens de ontmoetingen tussen drie mensen die elk op zijn gebied deze jaarlijkse tweedaagse hoog in het vaandel dragen. Henri, de ontwerper van het festival, vecht al 40 jaar samen met zijn ”Vrienden van Brosella” om de kwaliteit van de programmering als belangrijkste kenmerk te bewaren. Rie was zo onder de indruk van het werk "De Grote Markt van Brussel belicht" van Valérie Paelinck en Lillo Chiarenza, eveneens muziekliefhebbers, dat hij hen vroeg om mee te werken aan zijn ambitieuze project.

De inhoud van dit kijk- en leesboek : na enkele beschouwingen van Rie volgt uiteraard een eerbetoon aan Toots Thielemans (zaliger) die 'peter' wou zijn van deze tweedaagse en er ook enkele keren als hoofdact optrad. Verder een reeks sfeerfoto's over het Groentheater (in de schaduw van het Atomium) Waarna in een tiental bladzijden een hernieuwde kennismaking met de twee muziekstijlen, belangrijke artiesten en hun instrumenten, onder de titels : Wat is folk? en Wat is jazz?

Toots Thielemans, Rie en Huguette

Volgt een leuke terugkijk, vol nostalgie, over die eerste jaren tot en met de succesvolle evolutie tijdens de twee voorbije decennia, dank zij de pakkende kleurrijke beelden van een tiental talentvolle huisfotografen. En als afsluiter een overzicht van 40 jaar Brosella folk & jazz op de prachtige affiches, allemaal ontwerpen van Leo Hans !

Dit boek is unieke getuigenis over 40 jaar Folk & Jazz in het Groentheater. Met prachtige kleurenfoto's en ook sfeervolle zwart/wit beelden die getuigen van vele mooie momenten tijdens de talrijke optredens. Waarbij uiteraard ook het publiek, zowel in de intens rustige momenten als in de ambiance van het concert wordt geportretteerd.
Dit werk is voor liefhebbers van folk en jazz een aanrader van formaat !

Je kan deze prachtige herinnering in boekvorm bekomen door storting van 35 € (verzendingskosten inbegrepen) op rekeningnummer BE64 7310 1783 6352 van BROSELLA met de vermelding van je naam en adres.

S. D.

 
 

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft