Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

FC Beigem behaalt provinciaal jeugdlabel

 

Sinds een tiental jaren hebben voetbalclubs de mogelijkheid hun werking te laten doorlichten door het onafhankelijke audit-bureau 'Double Pass', een spin-off van de VUB.

De uitslag van deze audit, uitgedrukt in sterren van 0 tot en met 4, vormt voor de Vlaamse Voetvalfederatie VFV de basis om te bepalen welk niveau van jeugdopleiding een club mag aanbieden aan haar spelers.

Nadat FC Beigem in 2011 het label 'Basic Regionaal' haalde, werd besloten dit seizoen een sportief stapje hoger te zetten en voor 2 sterren oftewel het Provinciaal label te gaan.

Deze kaap werd in april door de club met succes gerond zodat FC Beigem vanaf volgend seizoen naast het regionale ook het provinciale jeugdvoetbal gaat aanbieden.

De Grimbergse voetballertjes worden hiermee verwend: alle clubs binnen de gemeente bieden reeds regionaal voetbal aan. Voor het interprovinciale (IP) niveau kan men al een tijdje terecht bij KSC Grimbergen. En FC Beigem biedt nu vanaf volgend seizoen nog een extra voetbalniveau aan... iets minder technisch als de IP standaard, maar een hoog niveau waarbij het familiale en vriendschappelijke karakter maximaal behouden kan blijven.

Het samenwerkingsakkoord tussen FC Beigem en KSC Grimbergen geeft spelers bovendien de kans om op een eenvoudige manier tussen beide onafhankelijke clubs een sportief opstapje te maken of een stapje terug te zetten.

In combinatie met de Veldkanteva's, een KBVB aangesloten club, 100% gericht op meisjes-  en damesvoetbal, kan Grimbergen als één van de weinige gemeentes in dit land vanaf volgend seizoen dus een totaal voetbalproject aanbieden op elk niveau. Iets om terecht trots op te zijn!

GL

 
 

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft