Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Beigem BorgtHumbeek Grimbergen Strombeek-Bever PersartikelenKunstenaars Andere

Grimbergse Kunstenaars

  NAAM : Mariette Bonne

KUNSTVORM : aquarel

 


Mariette is geboren uit een gezin van 11 broers en zussen op 17augustus 1951 te Oeudeghien onder het sterrenteken "Leeuw" was zij een superactief en natuurliefhebbend kind. Na haar studies leerde ze Jean-Pierre kennen en beloofde hem eeuwige trouw op l juli 1972. Door haar huwelijk verhuisde ze van het mooie Vlaamse landschap naar de "Parel van Brabant" (Grimbergen). Hier geraakte ze aan de slag als verpleegster een betrekking die ze nog steeds met evenveel toewijding en liefde uitoefent. Uit haar huwelijk werd er op 23september 1977 een dochtertje geboren Liesbet genaamd die op haar beurt trouwde met David op 24 augustus 2001.


Na wat amateurisme zonder enige vorm van opleiding of professionele ondersteuning besloot deze initiatievolle vrouw om een kunstvorming te volgen aan de Portaelacademie te Vilvoorde, waarbij ze ontdekte dat haar het aquarel, pastel en de tekenkunst wel lagen. Haar leerkrachten Jan Van Lysebetten, Rainier Boudain, Peter Rogiers, An en Marianne brachten haar de theoretische en praktische kant van het vak bij en daardoor behaalde ze haar getuigschrift van de specialisatiegraad tekenkunst en tekenkunst bijzondere kunstgeschiedenis.

Ons BelgiŽlandje heeft voor onze creative kunstenares zeker geen geheimen meer. Met haar schilderijen en tekeningen zeulde ze al onze provincies af. Soms georganiseerd door de Portaelacademie zelf andere in clubverband en enkele op eigen initiatief. Hierbij een greep uit deze ontdekkingreis:

  • Nieuwenrode in het jaar 1996
  • Lentesalon te Vilvoorde anno 2000
  • Nieuwpoort 2000
  • Leuven 2002
  • Knokke-Heist deed ze datzelfde jaar en behaalde de 3de.prijs Talens-Aquarel,Ganshoren 2004.


Hoe ben ik begonnen aan de Kunst met potlood, water, verf en penseel?

Wel deze vraag heeft een heel motieverend antwoord voor beginnende artiesten, laat je niet kisten, ik heb de inspiratie en de doorgedreven passie gevonden door deel te nemen aan een wedstrijd.

Als de mensen mij vragen wat het mooiste werk is dat ik ooit gemaakt heb, antwoord ik hun soms dat dat nog moet gecreŽerd worden, maar als ik dan toch een keuze moet maken dan kies ik resoluut voor de zee van Kreta daar deze zo mooi is, zo krachtig en zo ontzettend verrassend.

Tijd is maar een begrip op het gebied van kunst zeker als je er voortdurend mee bezig bent, je ziet in alles een kunstwerk, zelfs in een ordinair verkeersbord. Verder als ik er dan toch echt een limiet moet opstellen, dan belaag ik mijn atelier zo een 6 a 8 uur per week met mijn creatieve hersenspinsels.

Ouderwets, ben ik dat?

Daar mag u een antwoord op geven, maar ik heb nog geen webstek. Dat is nog toekomstmuziek.

Verder hoop ik een inspiratie te zijn voor de jeugd en de mindere jongere jeugd want het is nooit te laat om je over te geven aan de passie van de Kunst met de grote letter K.

Mariette Bonne

 
 

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft