Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Beigem BorgtHumbeek Grimbergen Strombeek-Bever PersartikelenKunstenaars Andere

Grimbergse Kunstenaars

  NAAM : Kathleen Robberechts

KUNSTVORM : hoeden

 


Mijn interesse voor hoeden is reeds begonnen toen ik kind was. Er was destijds een optocht in onze straat voor een huwelijksjubileum waarbij men verkleed moest zijn en toen mochten we een ‘oude hoed’ opzetten. Ik vroeg mij af hoe zo’n hoed eigenlijk gemaakt werd, maar ja, lospeuteren mocht niet.

Toen ik wat ouder werd, bleef de bewondering om de hoed wel, maar maken was zoiets van ‘ik zal dat ooit wel eens doen’. Een hoed leren maken, was namelijk niet iets dat overal kon.

Tot een tiental jaren gelegen. Via jong-KVLV was er de mogelijkheid tot het volgen van een cursus indien er tenminste genoeg cursisten waren. Pech, niet genoeg.

Maar…, ja, toch … de mogelijkheid was er om deze te volgen bij de lesgeefster thuis. Na 15 weken cursus, 2 maal per week, had ik de microbe echt goed te pakken.

Via medecursisten hoorde ik dat eveneens in verschillende grootsteden de mogelijkheid bestond om op basis van avondonderwijs hoeden te leren maken. Ook in Mechelen - destijds in de STIM – werd de richting modes gegeven.

Na ettelijke jaren (zeer goed) onderricht, lukt het mij vrij aardig zowel draagbare als kunstige hoeden-hoedjes te maken.

Mijn specialiteit is vooral het maken van hoedjes aangepast aan de personaliteit en kleding van de ‘klant’.Reeds meegedaan aan verschillende tentoonstellingen o.a. in de bloemenzaak ‘Verbruggen’ te Mechelen, kunstenaarstentoonstelling te Beigem.

PapillonIn 2001 was ik één van de geselecteerden van de internationale wedstrijd van Chazelle-sur-Lyon te Frankrijk met de hoed ‘papillon’.


Mijn product is vooral onderhevig aan de seizoenen. Voor de herfst en winter maak ik meestal vilten hoedjes. Voor de lente en zomer zijn het vooral de feest- en zonnehoedjes.

 
 

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft