Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Beigem BorgtHumbeek Grimbergen Strombeek-Bever PersartikelenKunstenaars Andere

Grimbergse Kunstenaars

  NAAM : Jeannine Van Meerbeek
KUNSTVORM : olieverf, aquarel en zijde

 


Indien iemand de naam van creatieve duizendpoot verdient, dan is het zeker wel Jeannine VAN MEERBEEK... Want ze is niet alleen een ervaren schilderes op zijde, ze beoefent ook met succes een hele resem andere kunsttakken zoals aquarel, olieverf, pastei, schilderen op porselein en op glas, schilderen op hout, opknappen van meubelen, creatie van sjablonen, ...

Deze regentes in tekenen en schone kunsten, die al vaker deelnam aan ateliers in Frankrijk en Italië, verblijft sinds 25 jaar. 2 maal per jaar in de Provencaalse Alpen en is volledig in de ban geraakt van de lokale natuur én cultuur. Ze heeft in Frankrijk dan ook een grote faam opgebouwd en stelt er vaak al haar werk tentoon. Ze is lid van de Internationale Culturele Academie 'Artistes de France' (Zuid-Frankrijk), van het "Comité francais des Artistes Ardennais' (Noord-Frankrijk) en van de SABENA Club voor Kunstenaars 'Gilbert Périer'.

Haar palmares is indrukwekkend: zij behaalde gouden medailles in St.Etienne, St.Galmier, St.Victor s/Loire en Carcassonne, kreeg twee maal de publieksprijs in Nïmes en werd in 2001 bekroond met de 1e prijs in de categorie 'zijde' in Revin (Noord-Frankrijk).
Ook in 2002 blijft ze even actief: ze stelt tentoon in Digne (Provence) in september 2002, in Revin (september-november 2002), in Evere bij SN Brussels Airlines (november-december 2002) en neemt natuurlijk deel aan onze GROHE ART-prijs in Meise. Ze haalde hier de selectie in 2003, wat resulteerde in de aankoop van haar kunstwerk door de firma 'n. v. GROHE'. Verder nam ze ook deel aan de tentoonstelling 'Simone de Nave' in het kader 'Zenith 2003' en werd hier winnares van de prijs 'bronzen handjes'.

Schilderen op zijde heeft een heel aparte plaats veroverd in haar leven: ze beleeft er enorm veel plezier aan en geniet van de intensiteit van de kleuren. Eigenlijk begon ze met het beschilderen van sjaals, maar kwam na enkele jaren tot de vaststelling dat haar werk toch niet als 'echte kunst' werd beschouwd... Ze vond het spijtig dat deze kunsttak niet meer waardering kreeg en besloot over te gaan tot het maken van 'echte' schilderijen. Zo kwam ze tenslotte terecht bij onze vereniging!


Jeannine werkt graag met een zachte achtergrond van klassieke muziek, met het raam open op de natuur... of in complete stilte. Dan staat de tijd stil en weet ze niet meer of het ochtend of avond is! Haar werken hebben een prachtig en uiterst gevarieerd koloriet: soms zijn het net virtuoze taferelen uit een stripverhaal, soms herinneren de hevig contrasterende tinten aan de fauvisten of Van Gogh. Ze laat haar schilderijen ook graag 'buiten de grenzen' treden en laat de tekening uitlopen op de passe-partout: zo creëert ze de illusie van een levendige, mobiele wereld, zoals die leeft in haar fantasie.

... En die fantasie kent geen grenzen!

Jeannine VAN MEERBEEK
Temselaan 19
1853 Strombeek-Bever
Tel. 02/460.71.01

 
 

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft