Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Beigem BorgtHumbeek Grimbergen Strombeek-Bever PersartikelenKunstenaars Andere

Grimbergse Kunstenaars

  NAAM : Ingmar Ostijn

KUNSTVORM : schilderen

 

 
Geboren te Kortrijk op 12 februari '75
Woont in Meise, Mechelbaan 43
Kontakten met Ingmar:
Mobiel: 0477/ 51 33 64
Tel: 02/ 269 55 58
Fax: 02/ 479 98 49

Zijn open atelier is gevestigd op de Vilvoordsesteenweg te grimbergen en is te bezichtigen op afspraak.

Het palmares van Ingmar is meer als gevuld, de afgelopen 9 jaar zijn er niet minder dan 10 belangrijke tentoonstellingen voorafgegaan.

Bij de werken die ik maak is er geen elementair verschil tussen abstract en figuratief. De krassen en penseelstreken zijn één- en hetzelfde in de voorstelling, het doek is een onbegrensd veld zonder structurele elementen. De tegenstellingen maken het tot één totaliteit. De verf is met verschillende technieken op het doek gebracht; ze zijn monumentaal zwevend.

"What's important, is not to trust first appearances." Het werk ontstaat uit wat overgebleven is uit de emotionele realiteit, het schilderij organiseert zichzelf; het stelt zich vragen over hetgeen definitief was (het definitieve kan terug het startpunt worden van een nieuw werk), het bouwt zichzelf. Werken ontstaan door accidenten en daardoor wordt ik verplicht om opnieuw te balanceren en te zoeken. Chaos evolueert tot momentopnames, ze confronteren elkaar dikwijls, er zal nooit een precieze noch statische compositie worden bereikt.

Schilderen is een energieke, rituele daad die de krachten van de fantasie en het onbewuste losgooit, zonder een vooropgesteld programma. De rol van het on(der)bewuste als creatieve motor.
Ik vernietig het ene schilderij na het andere, uit die vernieling ontstaan er nieuwe beelden. De beginvormen van elk werk starten als een soort trance (het moet snel en onbewust gebeuren).
'Wis de verschillende op elkaar geschilderde lagen, begin van tevoren, zo zullen er fragmenten van een vroeger schilderij opgenomen worden in het 'voorlopige' nieuwe!!!'. Het belangrijkste is door te geloven in het toeval dat je de essentie gaat ontdekken; dingen die onder de oppervlakte blijven maar uiteindelijk belangrijker zijn dan wat zichtbaar is. Het abstracte wordt uiteindelijk toch niet bewaard, wel het organische; beweeglijke. De ritmische bewegingen vormen een dynamisch droombeeld. Schilderen is voor mij een proces dat elke realiteit overstijgt, het is een geboorte van je eigenste kind. Het leidt een eigen leven. Emotionele realiteit is een uitgangspunt voor mijn plastisch werk; de misverstanden en fouten zijn er onmiskenbare fundamenten in.

Ik vorm mijn schilderijen-sculpturen door mijn psyche (chaos) te structureren. Het ruwe, irrationele begin kneedt en vormt zich naar een alsmaar algemenere compositie die zich begint te manifesteren, in samenspraak met de verschillende invloeden die ik waardeer en genegen ben.

Ten einde probeer ik mijn schilderingen tot "speelse" soms duistere- morfologische werelden te vormen waarin vreemde wezens in een soort van trans- visionair-paradijslijke kosmos lijken te leven en in contact komen met gelijkgezinden, al-dan-niet hun donkere spiegelbeelden.

Ingmar Ostijn (mei 2004)

 
 

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft