Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Beigem BorgtHumbeek Grimbergen Strombeek-Bever PersartikelenKunstenaars Andere

Grimbergse Kunstenaars

  NAAM : Henk Ramselaar

KUNSTVORM : aquarel

 

 
Ik heb mijn hele leven graag getekend en wilde die hobby, toen ik met pensioen ging, meer inhoud geven in de richting van modeltekenen. Daarvoor volgde ik cursussen in het CC in Strombeek en de Portaalschool in Vilvoorde.
Toch vond ik daarin uiteindelijk geen voldoening en op een of andere manier kwam ik, door bezoeken aan tentoonstellingen, contacten, etc. in aanraking met akwarelleren.

Sinds 4 jaar volg ik les in het akwarelatelier Willy Meewis. In die tijd heb ik een aantal akwarellen gemaakt waarvan ik er, voor de eerste maal, een aantal tentoongesteld heb op de afgelopen kunstenaarsroute in Grimbergen.

Ik hoop me, al doende, uiteindelijk een akwareltechniek eigen te kunnen maken waarmee werken ontstaan die met een fris kleurenpalet tot ieders verbeelding spreken.


De onderwerpen ontleen ik liefst aan foto's die ik zelf gemaakt heb en de beslissing om daarvan dan een akwarel te maken is een afweging tussen wat het vraagt om iets moois te bereiken en de vaardigheden waarover je denkt te beschikken om dat te doen.
Eenmaal aan een akwarel begonnen houdt het, althans in mijn praktijk, in dat die minstens een tot twee keer opnieuw gemaakt moet worden voordat het gewenste resultaat bereikt is.
En dan worden er soms een behoorlijk aantal uren besteed, niet alleen overdag maar ook tot laat in de avond..................

 
 

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft