Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Beigem BorgtHumbeek Grimbergen Strombeek-Bever PersartikelenKunstenaars Andere

Grimbergse Kunstenaars

  NAAM : Dirk Gijselings

KUNSTVORM : schilderen en boetseren

 

ZelfportretIk ben net 50 geworden en heb vroeger nooit een penseel aangeraakt.
Als kind woonde ik met mijn familie in de Windekindstraaat in Grimbergen. Ik heb mijn humaniora in het Jan Van Ruusbroekcollege gestudeerd en ben daarna naar Ukkel gegaan om verpleging te
studeren.

Daarna in Leuven ook eens geprobeerd een licentiaat ziekenhuiswetenschappen te halen, maar dat is mislukt. Ondertussen ben ik in Kortenberg beginnen te werken als nachtverpleegkundige.
Als hobby had ik vooral stoffen, ik borduurde ze, maakte patchwork ontwierp kleding en theaterkostuums. Ook zijde schilderen was een hobby van mij en daar gaf ik zelfs les in bij de Chiro. Ik was creatief...

De KnoopBeeldende kunst interesseerde me wel, ik was lid van kunst in huis en bij mijn vrienden zitten een aantal schilders, zoals Bert de Keyzer en Diane Bogaerts, en verder nog galeriehouders enz, maar zelf had ik geen penseel aangeraakt
Vijfjaar geleden werd ik ernstig ziek door een abces in mijn hersenen en heb ik een maand lang in de coma gelegen. Gelukkig ben ik eruit gekomen en heeft het revalidatiecentrum mij weer op de been gebracht. Ik ben nu dus invalide en heb veel vrije tijd.

Ik dacht opeens waarom ga ik zelf niet schilderen? Ik heb me ingeschreven in de Portaelsschool voor beeldende kunsten in Vilvoorde en ben daar nu mijn tweede jaar bezig.
Ik ben dus nog geen kunstenaar, maar ik stel mijn debuut tentoon in het activiteiten centrum t'Atelier van Strombeek Bever samen met twee andere vrouwen.

LenteIk ben niet fier op mijn werk, ook al vind ik het mooi, maar ik ben blij dat dit nu nog kan. Ik ben niet te oud om hiermee te beginnen.
Ik vind het belangrijk om anderen dit te laten weten. Je nooit te oud bent om met zoiets te beginnen. In onze klas ben ik de jongste.

 

 


Dirk Giiselings

 
 

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft