Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Beigem BorgtHumbeek Grimbergen Strombeek-Bever PersartikelenKunstenaars Andere

Grimbergse Kunstenaars

  NAAM : Daničle Vandervondelen

KUNSTVORM : aquarel

 

Daničle Vandervondelen ( °1945 )

Ik was 24 toen het voor mij echt begon ! Samen met een vriendin die zelf een erkende artieste was, leerde ik met olieverf stillevens te schilderen. Omdat het mij boeide heb ik, als onderwijzeres, op mijn 34ste, een jaar werkonderbreking genomen om het Basisjaar Kunstonderwijs te volgen in St -Lucas ( Brussel) . Daar leerde ik vooral modeltekenen maar ook kunstgeschiedenis en dergelijke.

In de yachthaven van BlankenbergeZodra ik wat tijd had ( het was wel moeilijk met twee kinderen en een veeleisend beroep), nam ik mijn penselen om eens buiten te gaan schilderen. Maar meer dan een twintigtal werken op vijf jaar tijd heb ik niet geproduceerd, en ik heb dan mijn kunstactiviteiten vijfentwintig jaar aan de kant laten liggen.

Omdat een groepstentoonstelling van het aquarelatelier van Willy Meuwis drie jaar geleden mij zo trof, besloot ik ( ik was toch met pensioen *) mij in te schrijven voor die nieuwe (moeilijke…) techniek.
Ik heb meer dan een jaar moeten wachten op een vrij plaatsje, maar wat een vreugde toen er een vrij kwam en dat ik mocht beginnen!
Op zes maand tijd ( want meer dan dat heb ik nog niet achter de rug) voel ik eindelijk minder “spanning” om iets moois te realiseren, en kan ik bovendien genieten van de gezellige sfeer die heerst in de groep van Willy Meuwis . Een echt plezier!

* Je moet zeker niet denken dat je over veel meer tijd beschikt als je op pensioen bent !
Maar je hebt wel de keuze om je tijd anders te schikken (twee kleinkinderen drie dagen per week opvangen, een biologische moestuin en wat fruitbomen onderhouden , actief in een parochie in Centrum Brussel enz…..) dan kan je ook nog wel twee keer drie uur tijd per week vinden om aan Kunst te doen : (drie uur thuis , om iets voor te bereiden, en drie uur in groep )

 
 

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft