Home

  Doelstelling
    Onze doelstelling
    Wat doen we voor jou?
  Contact
    Hoe gratis lid worden?
    Activiteiten melden
   

Medewerkers contacteren

  Vereniging & activiteiten
    Activiteiten
    Cultureel & vrije tijd
    Sport
    Jeugd
   

Alle verenigingen

  Historiek  van
    Beigem
    Borgt
    Humbeek
    Grimbergen
    Strombeek-Bever
    Kunstenaars
    Andere
  Grimbergse links
    Sponsors
    Verenigingen
   

Bedrijvengids

  Info links
    Wachtdiensten
    Hulpdiensten
    Andere
  Varia
    Immo
   

Ontspanning

Verantwoordelijke uitgever
Hubert Wauters

Contact huwa@telenet.be

 

 

 

Administrator

Paswoord:

 
 

 
 

Beigem BorgtHumbeek Grimbergen Strombeek-Bever PersartikelenKunstenaars Andere

Grimbergse Kunstenaars

  NAAM : Dirk Mercier
KUNSTVORM : airbrush art

 


Geboren te Etterbeek in 1964 duurde het tot in 1985 voor ik aanleg toonde in het tekenen. Ik volgde toen een cursus tekenen in Meise . Wat me echter het meest interesseerde was het airbrush waarvan ik een demonstratie zag op het salon voor bedrijfsvoertuigen in 1987. Ik schreef me in voor een avondcursus bij David De Graef. Na enkele jaren cursus nam ik deel aan de eerste tentoonstellingen en zodoende behaalde ik in 1996 een 2 plaats op het Internationaal Airbrush Forum in Duitsland. Datzelfde jaar beëindigde ik mijn grootste project tot dan toe, mijn bestelwagen. In 1997 kreeg ik de prijs voor “Best Life Performance” op de “Air Star Trophy” in Kortrijk.. In 1999 behaalde ik nog de Ereprijs met mijn bestelwagen op het Internationaal Airbrush Forum in Duitsland.

Ik werk nu nog voornamelijk op doek en papier. Op 09/06/2000 werd mijn atelier en mijn werken gebruikt voor de opnames van een aflevering uit de televisieserie “Recht op Recht”.

Na enkel magere jaren door verbouwingen heb ik sinds 2002 de draad terug opgepikt.

Mijn hoofdtechniek is nog steeds het airbrush maar ik verweef ook andere technieken zoals kalligrafie en werken met structuurpasta’s in mijn huidige werken. De thema’s zijn uiteenlopend van landschap tot portret en van mystiek tot fantasie, maar de leidraad is bij al mijn werken mijn voorliefde voor Schotland, Ierland en de Keltische cultuur.

Het mooiste kunstwerk dat ik tot nu toe afgewerkt heb is mijn wagen geweest. Nu onlangs heb ik een nieuw werk, het is in de laatste fase van afwerking, dat me terug hetzelfde gevoel geeft als toen ik mijn wagen heb afgewerkt.

 
 

Copyright © 1999-2018 Grimbergen Leeft